BAYRAM TATLILARI **BAKLAVA**KADAYIF DOLMASI**

Bir ramazani daha geride buraktik hepbaraber,insallah bir dahakinede saglikla ve huzurla ulasmak nasip olur Allah’in inziyle.Arkadasalar herbirinizin ayri ayri Bayraminizi en icten dileklerimle kutluyorum ailenizle ve sevdiklerinizle hep beraber gecireceginiz nice güzel ve seker tadinda bir bayram diliyorum…
Bu seneki bayram tatlilarim, olmazsa olmaz cevizli baklava ve degisiklik olsun diye baklavanin yanina haziladigim kadayif dolmasi ama firinda pisirilen hali…
Baklavanin tarifi…

MALZEMELER:
*1 cay bardagi sivi yag
*1 cay bardagi yogurt
*1 cay bardagi süt
*yeterince un
*3 yumurta
*yarim limon
*yarim kabartma tozu

DIGER:
*iri dövülmüs ceviz
*yeterince siviyag ve tereyag karisimi
*acmak icin nisasta ve un karisimi

SERBETI ICIN:
*1 kilo seker
*1 litre su
*bir kac damla limon suyu

YAPILISI:
Ilk önce baklavanin hamurunu yoguruyoruz ,tüm malzeme genis bir bir kaba alinir ve yeterince unla beraber kulak memesi yumusakliginda bir hamur yogurulur ve ceviz büyüklügünde bezelere ayrilarak en az 2 saat dinlendirilir.Dinlenen bezeler tepsinin büyüklügüne göre sayilara ayrilir mesela benim tepsi orta boy firin tepsisi oldugu icin 17 bezeden yaptim sizde eger tepsiniz büyükse ona göre ve istediginiz kalinliga göre sayisini ayarlayabilirsiniz,sonra bezeler un ve nisasta karisimi ile tek tek acilabildigi kadar acilarak tepsiye üstüste yerlestirilir, eger actiginiz yufka tepsiden büyükse kiristirarakta tepsiye yerlestirebilirsiniz.Bir kac tane actiktan ve tepsiye yerlestirdikten sonra bir kat ceviz serpilir sonra ayni islem 3,4 katta bir yapilir.Bezeler bittikten ve baklava hazir olduktan sonra düzgün bir bicimde kesilir ve kizgin tereyagi ve sivi yag karisimi üzerine gezdirilir ondan sonra önceden isitilmis firinda 200 derecede üzeri kizarana dek pisirilir.pisen baklava ocaktan cikarildiktan sonra önceden hazirladigimiz soguga yakin olan serbet dökülerek bir gece cekmesi icin bekletilir sonra ertesi gün servis yapilabilir….

FIRINDA KADAYIF DOLMASI
MALZEMELER:

  • 1 peket taze kadayif
  • 200 gr ceviz
  • 1 paket margarin(hafif olsundiye yoksa tereyagiylada yapilabilir)
  • 1 su bardagi sivi yag

SERBETI ICIN:

  • 1 kilo seker
  • 1 litre su
  • yarim limon yuyu

YAPILISI:

Serbetimizi hazirlayip önceden bir kenara aliyoruz,diger taraftan kadayiftan bir parca alip avucumuzun ortasina serip üzerine ceviz koyup sarma gibi sariyoruz ve bitis kismi alta gelecek sekilde tepsiye yerlestiriyoruz tüm kadayifi bu sekilde yaptiktan sonra üzerine kizgin margarin ve sivi yag karisimindan her birinin üzerine gelecek sekilde kasikla gezdiriyoruz sonra önceden isitilmis firinda 200 derecede kadayiflarin üzerleri kizarana dek pisiriyoruz cikarinca bir kenarda bekleyen serbetini üzerine döküyoruz ve bir gece bekletiyoruz serbetini ceken kadayifi ertesi gün kaymakla servis ediyoruz.

About these ads

14 Yanıt to “BAYRAM TATLILARI **BAKLAVA**KADAYIF DOLMASI**”

  1. GonuLunceLezzetLer Says:

    Hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle, Ramazan Bayramınız kutlu olsun! Mübarek Ramazan Bayramı tüm ulusumuza kutlu olsun. Allah tüm inananlara nice huzurlu, bereketli bayramlar nasip etsin.

  2. Mutfak Havlusu Says:

    Amin inşAllah,bir dahakini huzurla sağlıkla ve böyle tatlı lezzetlerle karşılayabilmeyi nasib eylesin inşAllah..

    bayramınız mübarek olsun..

  3. pelin Says:

    Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum..
    Sevgilerimle..

  4. GÜL'ÜN MUTFAĞI Says:

    SEVALCİM YENİ SİTEN HAYIRLI UĞURLU OLSUN İSMİDE ÇOK YAKIŞMIŞ BAKLAVA VE KADAYIF TATLILARIN MUHTEŞEM GÜZELLİKTE ELLERİNE SAĞLIK BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN AİLENLE BİRLİKTE HUZUR, SAĞLIK VE MUTLULUK DOLU BİR BAYRAM GEÇİRMENİZİ DİLİYORUM KUCAK DOLUSU SEVGİLER CANIM

  5. Blogen Ust@ Says:

    Sayfayı inceledim, güzellikler var tabii.. Emek güzel şey… Bana da beklerim, biraz gülersin, biraz da enfess bi o kadar inanılmaaz tarif ve bilgilerimden feyz alırsın :).. Valla ben ordayım:)

  6. Baharcicegi Says:

    sevalcim iki tatlinda birbirinden enfes olmus ellerine saglik canim.
    Sicacik sevgiler

  7. Hasret Says:

    ellerine saglik canim …

    sicacik sevgilerimle..

  8. Anonymous Says:

    nefis!ellerinize saglik
    sevgiler
    Emel-deturkserecepten.blogspot.com

  9. hilacetarifler Says:

    canim guzel dileklerin icin sagol.Baklava enfes gozukuyor ellerine saglik.Kolayliklar diliyorum.

  10. Zarpandit :) Says:

    lezzetlerin cok guzel şeker:))

    yeni blogun hayırlı olsun ben sadeliğne vuruldum :))

  11. Damak Tadı Says:

    Sevgili Seval,
    Tatlıların her ikiside muhteşem,ellerine sağlık canım..
    Afiyetler olsun sizlere!!

    Bende gecikmeli olarak bayramını kutlayıp,yanaklarından öpüyorum canım..

    Sevgiler..

  12. Sema Says:

    ellerinize sağlık çok enfese beziyor..

  13. PINAR Says:

    Sevalcim, ellerine sağlık, her ikisi de çok üzel. İsim değişikliğini şimdi öğrendim, hayırlı olsun. Bağlantılarda da değiştirmek lazım.
    Sevgilerimle…

  14. banu gökşin Says:

    canım benım gecmıs bayramını kutlarım ve tatlılar nefıss ellerıne saglık bıtanem sevgıler..

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logo

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter picture

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook photo

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ photo

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s


Takip Et

Her yeni yazı için posta kutunuza gönderim alın.

%d blogcu bunu beğendi: