Ben pogacayi hep mayali yaparim ama Sevgili Aysegül kabartma tozuyla yapmis ve kitir kitir bir pogaca olmus cok begendim ben cokta lezzetliydi,ayrica pratikte oluyor bu haliyle mayalanmayi beklemeden yogurup pisirile biliyor hemencecik acil misafirler icin birebir bir tarif bence deneyin derim…
MALZEMELER:
- 1 su bardagi yumusak margarin
- 1 su bardagi yogurt
- 1 su bardagi sivi yag
- 1 tane yumurta(aki icine sarisi yüzüne)
- 1 tane kabartma tozu
- aldigi kadar un
DIGER:
- beyaz peynir
- yarim demet maydonoz
- cörek otu
YAPILISI:
Yumurtanin sarisi haric tüm malzeme karistirma kabina alinarak yeterince unla beraber kulak memesi yumusakliginda bir hamur yogrulur sonra hamur yumurta büyüklügünde bezelere ayrilarak tek tek ortalari acilir,ortalarina peynir ve maydonoz karisimi konularak kapatilir ve yaglanmis yada yagli kagit serilmis tepsiye dizilir üzerlerine yumurta sarisi sürülüp cörek otu serpildikten sonra önceden isitilmis firinda 180 ila 200 derecede üzerleri kizarana dek pisirilir.
Kasım 21, 2008, 1:49 pm
Ben de böyle kıtır kıtır lezzetlere bayılırım. Ellerine sağlık canım:).
Sevgiler.
aslı
Kasım 21, 2008, 3:37 pm
nefis gorunuyor
ellerine saglik canim,sevgiler
Kasım 21, 2008, 4:43 pm
Bazen ben de kabartma tozu ile yapıyorum ve çok lezzetli oluyor poğaçalar.
Ayşegül’ün ellerine sağlık…
Kasım 21, 2008, 5:31 pm
mm nefis olmuşlar canım ellerine sağlık sevgiler
Kasım 21, 2008, 8:53 pm
Seval’ciğim,bu tür poğaçaları bende çok seviyorum..Aşağı yukarı aynı tarifi bende sık sık yaparım ve çok lezzetli olur..Mayalıların lezzeti ise bir başkadır..)Ellerine sağlık canım..
Sevgiler..
Kasım 22, 2008, 12:06 pm
selam canım..poğacalar nefis…mayasız ve pratik olması harika….acil misafirler için güzel bir tarif…sevgiler.
http://hunerlieller.net